Thursday, 1 December 2011

Speaking Day....



Bulan lepas kat opis aku dikeluarkan MEMO, semua staff kena cakap Bahasa Inggeris setiap hari Isnin dan Khamis.
Sesiapa yang cakap Bahasa Melayu pada hari-hari ni kena denda RM 1.00 untuk satu perkataan.
Aduyaiiii, dah macam kat Sckool lak, nak kena denda-denda macam ni.
 Minggu pertama aku tengok semua cam follow jer arahan ni tapi masuk jer minggu ke-2 dah tunggang langgang cam ...............
*
*
*
*
*
*





VS

Thanks to mr. google



Corat Coret  :   Ada juga staff bagi alasan macam-macam untuk kerja kat luar....tapi aku still kat depan PC ni. waaaaaaaaaaa



6 comments:

Cute MuM said...

tak suka kalo kena paksa speaking..
huu..

Mummy Princess said...

tau tak per......siap kena tegur lg klu tak speaking

Rozita said...

Hahaha... dah macam zaman sekolah dulu tu. Jawabnya, memang ramai yang diam dari berkata kata.

Mummy Princess said...

bukan saja diam cuma senyum.........tak perlu kata apa2

Nieda said...

Bagus juga to improve BI. tapi kalau dah kena paksa tak best pulak

Mummy Princess said...

Kalau kena paksa ni buat apa pun rasa tak puas ati. Sebab di paksa buat tanpa kemahuan kita.....